مقاله ترجمه شده رشته عمران با عنوان رابطه سرعت برشی,درجه حرارت ،روابط کاهندگی و ویسکوزیته در قسمت کم عمق از گوشته

 
 
عنوان انگلیسی : 

The relationship between shear wave velocity temperature attenuation and viscosity in the shallow part of the mantle 

 
 
 
چکیده:‏
توموگرافی امواج سطحی با استفاده از اساس سرعت امواج مابین 4-1 دوره بوده وبین 160-50 می باشد.. ‏پروتکل ما 250 کیلومتر ورزولوشن عمودی از50 کیلومتر به عمق 300کیلومتر در گوشته است. مدل ‏جدید ما   ‏‎ ‎‏. ‏PM-V2-2012‎‏ بوده  و مقدار 106 *3‏‎ ‎‏ لرزه ثبت شده است که موافق با پروتکل ‏مدل قبلی است این است که با نخمین دما از مدل های ورقه اقیانوسی و با فشار و برآورد درجه حرارت از ‏ترکیب مواد معدنی گارنت پریدوتیت مقدار ‏SV(P,T)‎‏ براساس مشاهدات ژئو فیزیکی محاسبه شد . ‏اینها در مرحله بعد مورد استفاده به منظور برآورد مدل برشی و مشتقات آن با توجه به دماو فشار مورد ‏استفاده قرار خواهد گرفت که باید با آزمایشهای آزمایشگاهی به یک توافق منطقی برسد. 
 
 
در درجه ‏حرارت بالا یک آرامش رخ می دهد. که باعث موج برشی وبه فرکانس بستگی دارد. این رفتار  عامل یک ‏ویسکوزیته برای بدست آوردن زمان آرامش ماکسول است که این رفتار آرام از یک بعد فرکانسی شرح ‏داده شده است که بستگی به انرژی فعال سازیE‏ و مقدار حجم ‏V‏ دارد و مقادیر آنها از مدل ها ‏ژئوفیزیکی در آزمایشهای آزمایشگاهی در درجه خحرارت بالا توافق دارد. در نتیجه این مدل برای ‏تعیی ضخامت لایه لیتوسفر در موج برشی ایجاد شده از تغییرات سرعتی استفاده می شود. این ‏پروتکل دو عامل را با توجه به مدل های قبلی بهبود داده است وبه وضوح حل لیتوسفر ضخیم را در  زیر ‏کمربند درونی فعال که در حال حاضر کوتاه است را نشان می دهد. همین عبارت اجازه می دهد که مقدار ‏روابط کاهندگی موج برشی و ویسکوزیته آن برآورد شود.
 
کلیدواژه ها: 

درجه حرارت گوشته

ضخامت لایه لیتوسفر

توموگرافی امواج سطحی

روابط کاهندگی موج ‏برشی و ویسکوزیته گوشته

 

 
مقدمه:‏
ارتباط سرعت موج برشی در مقابل افزایش کاهندگی کاهش کی یابد و کاهش ویسکوزیته در گوشته ‏فوقانی زمین تقریبا در  90 سال گذشته شناخته شده است.(گوتنبرگ 1950.ص76) این اثرات در ‏آستونسفر بیشتر آشکار می باشد که در  آن درجه حرارت گوشته به درجه حرارت ذوب می رسد. شکل ‏‎1-‎A‏ یک حالت ثابت ژئوترم را نشان می دهد. لایه ی نزدیک به سطح که در آن گرما از طریق هدایت ‏منتقل می شود به عنوان یک لایه مرزی مکانیکی شناخته شده است‎(MBL)‎‏ این است که توسط ‏یک فاصله در لایه مرزی حرارتی ‏‎(TBL)‎‏ بخشی از حرارت به صورت هم رفتی از گوشته فوقانی منتقل ‏می شود. در اعماق بیشتر گرادیان دما در ایزونتروپیک همرفتی است.
 
 
 بدون ناپیوستگی در عردو درجه ‏حرارت شیب می تواند در هر نقطه رخ دهد. راه مناسب برای توصیف یک ژئوترم از نظر لیتوسفر معادل ‏ضخامت به عنوان عمق تعریفز شده که در آن برون یابی ژئترم از جریان هم رفتی می باشد. این توسط ‏پریستلی و مکنزی در سال2006 استفاده شده است. بعداز آن ‏PM6‎‏ نیز در اینجا استفاده می شود ‏سپس ساختار حرارتی پارامتری صفحات اقیانوسی استفاده می شود(کرازبی وهمکاران 2006)همانطور که ‏شکل ‏A1‎‏ نشان می دهد لایه لیتوسفر در درون لایه مرزی نهفته شده استو به هیچ مرز فیزیکی ‏مرتبط نیست. به علاوه درجه حرارت که بخشی از لایه مرزی حرارتی است در زیر پوسته زمین کمتر از ‏داخل ایزنتروپ است شکل ‏‎1B‎‏ و‎1E‎‏ دو پروفیل دما را از غرب آفریقا با اتصالات ژئوترمی نشان می دهد ‏که همراه با پروفیل ‏SV‏ است. 
 
 
هیچ نشانه ای در پروفیل سرعت متناظر بهوسته زمین دیده نمی شود. ‏انواع تعاریف دیگر از ضخامت لایه لیتوسفریک ارائه شده است. تعریف اصلی مطابقت با ضخامت ‏الاستیک شناخته شده دارد.(وات 2001) و در حال حاضر به ندرت استفاده می شود.ریچارد و شیرر در ‏سال 2012 نقشه برداری ‏SS‏ را که توسط 10-5% در مرز با بیش از 20 کیلومتر ضخامت در عمق از ‏‏120-35 کیلومتر را ارزیابی کردند. این مرزها به دوئ صورت لیتوسفر و مرز آستونسفر تعریف می شود. ‏علت کاهش سرعت خاص است . این می تواند ناشی از حضور مذاب ودر نتیجه تغییر در ترکیب و یا ‏ناهمسانگردی باشد. اما از آن است که بیش از حد توسط تغییرات درجه حرارت درداخ پریدوتیت جامد ‏تحرکاتی دیده می شود.‏
 
 
 
فهرست مطالب :
چکیده:‏ ‏1‏
‏1-مقدمه:‏ ‏2‏

‏2-آزمایشهای تحلیلی :‏ ‏6‏

‏3-مدل سازی ومحدودیت ها:‏ ‏9‏

‏4- تناسب :‏ ‏13‏

‏5- ضخامت لیتوسفریک روابط کاهندگی و ویسکوزیته :‏ ‏16‏

‏6- نتیجه گیری و بحث :‏ ‏19‏