با توجه به اين كه رهبري تحول گرا يكي از نيازهاي آتي و ضروري سازمان ها و جوامع محسوب مي شوند، بررسي پارامترهاي مؤثر بر سبك رهبري تحول گرا به منظور شناسايي مشخصات شخصيتي و ويژگي هاي محيطي تاثيرگذار و درك چگونگي ارتباط ميان رفتارهاي شخصيتي و رفتار رهبري تحول آفرين، امري ضروري و مبرم است.

 

 

 

عمده ترين و مهمترين پارامترهاي مؤثر بر سبك رهبري تحول آفرين شناسايي و معرفي شده اند كه در ادامه ضمن شرح و توضيح هر يك از عوامل، ميزان و چگونگي ارتباط آنها با سبك رهبري تحول گرا ارايه مي گردد ( ناظریانی ؛1389):

 

 

 الف)  هوش هيجاني (EQ)
هوش هیجانی از مفاهيمي است كه در سالهاي پاياني قرن بيستم مطرح و نسبتاً باعث ايجاد انقلابي در مباحث مربوط به علم رفتار سازماني گرديد و برخي معتقدند همانگونه كه هوش منطقي و يا همان بهره هوشي نيروي محرك تحولات قرن بيستم بوده است، در قرن بيست و يكم هوش هیجانی  منشا و موجب تحولات خواهد بود. هوش هیجانی عبارت است از ظرفيت يا توانايي سازماندهي احساسات و عواطف خود و ديگران با هدف برانگيختن و كنترل مؤثر احساسات خود و استفاده از آنها در روابط با ديگران. البته لازم به ذكر است كه از ديدگاه صاحبنظران، هوش  عاطفي بطور ژنتيكي ثابت نبوده و قابل آموزش و يادگيري ميباشد. هوش هیجانی داراي پنج جزء: خودآگاهي، خود تنظيمي، انگيزش، همدلي و مهارت هاي اجتماعي است(  201 1؛Esfahani& Gheze soflu)

 

 

 


ب) برون گرايي 
ويژگي اين گونه شخصيت ها در باب تسلط و نفوذ اجتماعي باعث شده است تا به عنوان يكي از پارامترهاي مؤثر بر رهبري تحول گرا مورد توجه قرار گيرند، كه تحقيق انجام شده در اين خصوص نيز نشان دهنده وجود ارتباط مثبت و معنادار بين آنها مي باشد و به عبارت بهتر قابليت برون گرايي يكي از خصوصيات رهبران تحول گرا خواهد بود ( ناظریانی؛1389).

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
تعریف نظری رهبری تحول گرا
تعریف عملیاتی رهبری تحول گرا
رهبری تحول گرا
2-2-1) مقدمه
2-2-2) تعاريف و مفاهیم رهبري تحول گرا
2-2-3) عناصر کلیدی رهبری تحول‌گرا و دستاوردهای آن
2-2-4) روش تبدیل شدن به یک رهبر تحول‌گرا
2-2-5) ویژگی های رهبری تحول گرا    
2-2-6) مشکلات رهبری تحول گرا
2-2-7) عوامل مؤثر برسبك رهبري تحول گرا
2-2-8) توسعه رهبري تحول گرا
2-2-9) هوش هیجانی و رهبری تحول گرا
بخش دوم پیشینه تحقیق در مورد رهبری تحول گرا
2-4-1) پیشینه مطالعاتی در داخل کشور
2-4-2) پیشینه مطالعاتی در خارج از کشور

منابع