فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری برنامه ریزی استراتژیک عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم. 

 

 

برنامه ريزي استراتژیک بيشتر از برنامه ريزي بلندمدت بر ارزيابي محيط داخل و خارج سازمان تأكيد دارد؛ برنامه ريزان استراتژیک معمولاً محدوده احتمالي از آينده ممكن را در نظر گرفته، تصميمات و فعاليت هاي خود را در اين محدوده به عمل مي آورند؛ در حالي كه برنامه ريزان بلندمدت يك آينده قطعي را براي خود در نظر گرفته، برنامه-ها و فعاليت هاي خود را براي آينده اي كه بيشترين احتمال وقوع را دارد، تنظيم مي نمايند؛ در صورت بروز تغييراتي در آينده فرضي، امكان اصلاح چنين برنامه اي وجود ندارد؛

 


در پژوهشی به نام سنجش سطح بلوغ مدیریت دانش در سازمان ها از طریق یک مدل بلوغ توسعه یافته مدیریت دانش پرداخته اند. امروزه دانش به عنوان یک منبع ارزشمند و استراتژیک است. برای هدفمند کردن استفاده از دانش به عنوان یک مزیت رقابتی و استراتژیک و نیز سازاندهی مراحل توسعه مدیریت دانش در سازمان، شناخت وضعیت موجود سازمان در زمینه مدیریت دانش و تعیین عوامل موثر بر تصمیم گیری یک سازمان برای به کار گیری و بهبود مدیریت دانش امری ضروری است(قلی پور و عابدی جعفری، 1390).

 

 

حاتم پور و دیگران به شناسایی نیازهای سطوح بلوغ سازمانی بر اساس مدل بالندگی توانمندی کارکنان دربخش مدارک پزشکی بیمارستان های دولتی شهر اصفهان پرداختند. نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که میانگین مهارت و توانمندی کارکنان بخش مدارک پزشکی اغلب بیمارستان ها در حوزه ی فرایندی کارگزینی در سطح بالا و در حورزه ی آموزش و توسعه و محیط کار در سطح پایینی قرار دارد. استفاده از این مدل، موجب افزایش دقت مسولین و کارکنان در شناسایی نقاط ضعف عملیات و فعالیت های جاری می شود. توجه دقیق بر روی فرایندها به این منظور، زمینه های بهبود و ارتقای فرایندها را فراهم می‌آورد(حاتم پور و همکاران، 1390).

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره برنامه ریزی استراتژیک

2-1 -ماهيت برنامه ريزي استراتژیک    11
2-2 - لزوم برقراري برنامه ريزي استراتژیک در سازمانها    14
2-3 - الگوهای رایج برنامه ریزی استراتژیک    16
2-3-1-الگوي برنامه ريزي استراتژیک استونر و فريمن    16
۲-3-۲ -الگوي برايسون    18
۲-3-۳ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک سازمان جهاني بهداشت    20
۲-3-۴ -الگوي گوداشتاين و همكاران    21
۲-3-۵ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک دانكن و همكاران    24
۲-3-۶ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک وايتمن    26
۲-3-۷ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک پيگلز و روجر    27
۲-4 -تفکر استراتژیک    29
۲-5-تحول رويكردهاي راهبرد    29
۲-6 -تفکر استراتژیک و ابعاد آن    33
۲-7 -الگوهای مدیریت استراتژیک در بخش عمومی    38
۲-8 -کاربست مدیریت استراتژیک در سازمان‌های دولتی    40
۲-9- رشد یافتگی ورشد نیافتگی آرگریس    40
۲-۱6 -پیشینه تحقیق    55
۲-۱6-۱- تحقیقات انجام شده خارجی    55
۲-۱6-۲ -تحقیقات انجام شده داخلی    56


منابع و ماخذ
منابع فارسی    
منابع غیر فارسی